1986
Vlak voor de kerst kregen wij onze eerste Golden Retriever teefje FLASH. Wij wilden gewoon een gezellige hond, een maatje. Het begin van onze Golden-Hobby.

 

1987
Onze eerste eigen hond. We wisten niet precies hoe we onze hond moesten opvoeden, maar alles kwam gelukkig goed. Te veel gewandeld, te veel geborsteld, te veel eten en heel veel liefde.

 

Geschiedenis van 2012- ..........

Geschiedenis van 1997-2003

Geschiedenis van 2004-2007

Geschiedenis van 2008-2011


1988
We wilden graag een tweede Golden. Een van een Fokker erkend door de GRCN. Shows bekijken, welke wint iedere keer en welke vind ik mooi. En toen kwamen we terecht bij een Fokker uit Twisk. Gaan babbelen en op een wachtlijst geplaast.


1989
Met FLASH begonnen aan jacht training. Deze Golden had een bijzondere "will to please". Ze kon 3 ballen tegelijk in haar bek houden. Onze kennelnaam aangevraagd " Gouden Toekomst". Op 9 december werd ons show/fok teefje geboren.

 

1990
Onze tweede Golden komt bij ons. JEWELY is haar naam. Dit jaar behaald FLASH haar C en B diploma met de jacht. Tevens behaald ze op de GRCN-clubmatch een Zeer Goed. Ook kreeg ze haar eerste epileptische aanval. Op haar eerste show in Doetichem behaald JEWELY haar en onze eerste UITMUNTEND (ze zat bij de laatste 7). Ons kennelembleem laten tekenen vanaf een foto. Op deze foto ligt Flash en hangt Jewely over haar heen. (Goldens-goud - puppie - toekomst)
1991
Een van onze slechte jaren. De aanvallen van FLASH zetten door. Ze kwam onder behandeling in Utrecht. Aanvallen komen iedere maand. Wel blijft ze vrolijk en speels ondanks veel en zware medicijnen wil ze nog steeds trainen (G&G en jacht). Op de Fokdag -I worden de ogen van JEWELY onderzocht. Ze blijkt cataract te hebben. Weg show-plannen, weg fok-plannen. We kunnen opnieuw beginnen. Met de teef van mijn broer en mijn kennelnaam is toch het eerste nestje geboren.

1992
Het jaar begon goed, op 4 januari werd er een teefje voor ons geboren. Op 27 januari moesten we noodgedwongen onze teef FLASH laten inslapen. De epilepsie had zo'n vorm aangenomen dat het niet honds voor haar meer was. Eind februari verwelkomen wij APRIL. En twee maanden later was daar ineens BEL-AIR.. Laten we hopen dat deze twee dames wel goed zijn. Augustus zijn we verhuisd naar de Bleyenbeekstraat 25. Op de Engelse Buitendag ( een Regio-show )gingen we naar huis met 9 rozetten en 2 bekers.(APRIL een 1e , 2e , 3e en een 4e plaats Bel-air een 2e, 4e en een 4e plaats JEWELY een 1e en een 2e plaats) APRIL haar eerste echte show werd bekroond met een 1U.

1993
APRIL en BEL-AIR behaalde diverse keren UITMUNTEND. Op Fokdag-II werd APRIL en haar broertjes en zusjes 3de met exterieur. Tevens werd begonnen met de jacht. Gelukkig waren van de dames de heupen en ogen goed, waardoor onze plannen gestalte kunnen krijgen.

1994
JEWELY werd op de GRCN-clubmatch 3 Uitmuntendin de Openklasse. Ons eerste echte nest. April krijgt 8 puppies waarvan wij SQUEEZE zelf behouden. BEL-AIR behaald in Maastricht en Den Haag een 4 Uitmuntend en haar GG-1 diploma. 

1995
BEL-AIR krijgt een schitterend nest van Angus. Wij behouden MAKEPEACE, 5 honden uit dit nest gaan uiteindelijk showen en behalen vele UITMUNTEND en PLAATSINGEN. APRIL komt na het nest schitterend terug met een 8 Uitmuntend op de GRCN-clubmatch. Ook behaald ze haar eerste B-diploma met de jacht. SQUEEZE zet haar eerste treden op de showvloer, dat resulteerde in een Uitmuntend op de Wereldshow in Belgie.

1996 BEL-AIR krijgt haar tweede nest, daaruit behouden we LAGUNA. SQUEEZE krijgt haar eerste nestje en daaruit behouden we JIVE. Een paar uur naar de bevalling van SQUEEZE bevalt WIESKE zelf, 6 weken tevroeg van haar zoon DITALION. MAKEPEACE behaald op de GRCN-clubmatch een 5Uitmuntend. APRIL bevalt van haar 2de en laatste nest. Wij behouden samen met Henny Drijssen AMBER (onze donkere dame). Als BEL-AIR weer mooi is na haar nest, showen we haar weer. Met als resultaat een 1 U res. CAC-IB (in Wijchen)

 

from the Golden Future
Home