Geschiedenis van 2004-2007
1998
Een aantal dames van ons krijgen een nest, waaronder MAKEPEACE. Van haar behouden we een dochter t.w. CRUELLA DEVILL. Op de GRCN-clubmatch wordt het KOPPEL BEL-AIR/MAKEPEACE eerste. Op de Fokdag-II wordt het 2de nest van APRIL 1ste jacht en 3de show.

 

 


Geschiedenis van 1986-1996

Geschiedenis van 2008-2011

Geschiedenis van 2012- ..........

1997
Een rustig jaar op fokgebied, we krijgen dat jaar geen nestjes. Wel doen we het goed op de show. JEWELY wordt 1U veteranen klasse op de GRCN-clubmatch. DJOEK (broer JIVE) wordt op zijn eerste show ook op de GRCN-clubmatch 1Uitmuntend in de jeugdklasse. Tevens behoorde LAGUNA en MAKEPEACE bij de laatste 8. En menig Golden Future hondje behaalde een rozet (U) Op de Fokdag-II wordt het 2de nest van BEL-AIR 3de show en 3de jacht.
1999
JIVE heeft haar eerste plaatsing binnen Eindhoven 4Uitmuntend. We hebben onze eerste reu aangekocht, JAMES samen met Anita Monsma. En een DROOM wordt werkelijkheid, onze LAGUNA wordt in Denemarken gedekt door Friendship Classic Tattoo. Ze krijgt 8 bloedmooie puppies. Wij behouden een teef TWINGO en een reu samen met Ester Tanis BRIGHTON. We vieren 29 augustus ons 12 ½ jarig jubileum. Al onze gefokte Goldens waren uitgenodigd om dit feest mee te vieren. s'Morgens een wandeltocht, daarna eten en s'middags spelletjes/jacht/show. De hele dag hadden we schitterend weer. Er zijn ongeveer 45 Golden Future honden geweest. We werden overladen met kadootjes en geld. (nog hartelijk bedankt). Het is een onvergetelijke dag voor ons geweest.

2000
JAMES onze eerste reu blijkt ED en HD te hebben, weg plannen. BRIGHTON onze tweede reu blijkt geen ballen te hebben en HD, weg droom. Deze valt in duigen !!! Vooral als blijkt dat TWINGO ook HD heeft. Veel tijd, geld en liefde er in gestopt en het heeft ons niets opgeleverd. JAMMER, dat is fokken…………………

Wel hebben we nog wat succesje op show gehaald. TWINGO wordt 4x geshow en behaald 4x een Uitmuntend. Op de clubmatch van KC Pampus behalen al mijn meiden plaatsingen. CRUELLA 2U jeugdklasse - TWINGO 1U jongehonden klasse - JEWELY 1 U veteranen klasse - MAKEPEACE 2U openklasse - AMBER 1U openklasse /BOB/ 2de rasgroep Keurmeester was Dhr. J. Dekker. JAMES wordt voor de eerste keer geshow op de GRCN-clubmatch, krijgt een Uitmuntend en zit in zijn klasse-I bij de laatste 4. Als klasse I +II bij elkaar worden gevoegd zit hij niet opnieuw bij de laatste 4. Tevens wordt hij geshow in Nieuw-Bergen en daar behaald hij een 2Uitmuntend. Onze JIVE krijgt een mooi nest, waarvan wij een teefje houden PEPPER (samen met Dea Lurks) Onze dames MAKEPEACE en LAGUNA behalen hun GG-1 diploma.

2001
Vanwege de MKZ kan er niet getraind en geshow worden. Wel krijgen we een aantal nestjes. SAMMY, AMBER en LAGUNA krijgen alle drie een nestje . Van AMBER hebben we AQUA behouden, van LAGUNA hebben we CLIO behouden. PEPPER wordt voor het eerst geshowd in Rotterdam en behaald daar een 3Uitmuntend. Als onze 8 maanden donkere kleine meid AQUA na Wijchen gaat overtreft ze onze verwachtingen. Ze wordt beste Golden Retriever Pup en 2de van alle puppies. Drie dames werden dit jaar ook nog gedekt, maar helaas bleven ze alle drie leeg. Het leven van een fokker gaat niet altijd over rozen.

2002
Onze blonden CLIO overtrefd dit jaar onze stoutste verwachtingen. Elke show wordt ze geplaatst met als hoogtepunt de GRCN-clubmatch te Apeldoorn, daar wordt ze 1U in de jeugd klasse. Tevens laat ons oudje BEL-AIR nog van zich horen. Op de GRCN-clubmatch behaald ze een 1 U in de veteranenklasse en samen met haar dochter MAKEPEACE behalen ze de 1ste plaats bij de koppels. Onze donker dame AQUA loopt ook haar eerste plaatsing in Goes. Qua show was het een superjaar voor ons.

Cruella krijgt een heel mooi nest van Cassy waar we een dochter van behouden. Two Tone from the Golden Future. Of te wel LAYLA. Op haar eerste show in Utrecht wordt ze Beste Golden Retriever PUP. Dit is allemaal Veel Belovend. Ook krijgen we een laatste, maar lang verwacht nest van MAKEPEACE, de vader van het nest is Wereld Kampioen Cross. Vier beauty's komen er uit. Twee meiden en twee knullen . Daarvan houden wij Baileys. Haar zusje Breezer (roxy) verhuisd naar Wendy & Jo. Van beide dames wordt veel verwacht. JIVE blijft dit jaar voor de tweede keer leeg.

Het einde van het jaar loopt niet zo goed. Onze oudste golden Jewely krijgt last van haar hart. Ook krijgt ze last van haar schildklier. En als of dit nog niet genoeg is, krijgt ze ook nog een "atact" op oud en nieuw. We hopen dat we alles onder controle kunnen houden met ons meisje, maar we vrezen het ergste.

2003
Mijn voorgevoel was dat dit een verschrikkelijk jaar zou gaan worden. Resessies in Nederland, daar zouden wij ook een staartje van mee krijgen. Tot nu toe is mijn gevoel goed geweest. We starten dit jaar slecht................Op 17 januari hebben we toch onze JEWELY rustig moeten laten inslapen. Ik had altijd gedacht dat ze 15 zou worden, maar ze is uiteindelijk 13 jaar geworden. Ik weet een mooie leeftijd, maar voor ons toch nog te kort.

PEPPER heeft een mooi nest gekregen van Smarty. Na twee keer leeg wordt JIVE voor de derde en laatste keer gedekt. Je moet weten, van deze lijn (april, squeeze, amber, sammy,aqua, pepper en jive) is nog nooit een DERDE (3DE) nest gekomen. Gelukkig na veel romslomp wordt uiteindelijk 8 pups geboren, waarvan er 3 dood zijn. We hebben toch die barrierre doorbroken. HIEP HIEP HOERA. Tijdens de dracht, na de dracht het gaat niet zo goed met JIVE, maar we redden het wel. Amber kan niet gedekt worden, ze heeft een gezwel in vagina. Moet geoppereerd worden !!!

Qua show gaat het super weer dit jaar, onze meiden (jong & oud) laten van zich spreken. Ons oudje BEL-AIR wordt beste Veteraan van de Show in Ermelo en onze jongste BAILEYS is op de Wereldshow in Dortmund Beste Golden Retriever Pup Teef. Op de GRCN behalen we weer 3 plaatsingen. Clio/Layla behalen de 4de plaats in de koppel. Clio behaald de 4 U in de fokkersklasse en onze Makepaeace behaald een 3U in de veteranen. Onze Belair hadden we niet mee genomen want ze was uit vacht. Onze zoon DITALION deed mee met Squeeze aan de Junior-Handling. En tot onze grote verbazing wordt onze zoon 1ste. GEWELDIG ...!!!! Clio/Layla koppel behaalde meer plaatsingen. 1ste Leiden/ 7de Leeuwarden. Baileys liet ook van zich horen. In belgie 1U en in Bleiwijk 2U.

Ook moesten we verschillende "Golden Future" honden herplaatsen en is ook een "Golden Future" meisje ingeslapen.

Dit jaar proberen we weer een reutje aantehouden (3x is scheepsrecht). Na dat we naar Frankrijk zijn geweest om Laguna door Ch. Beeangee Jumping Jack Flash te laten dekken kreeg ze mooi nest en hebben we Scenic en Vel Satis behouden. We hebben na 11 jaar weer eens een "beauty" gekocht. Tika is haar naam, of te wel Simsalabim van Flolain. Fam. van dort gunde ons dit mooie meisje en we konden dit niet laten gaan. Gelukkig liep het jaar verder prima. Onze Goldens bleven het op de Show heel goed doen en onze oudjes doen het ook nog zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer goed. Laten we hopen dat 2004 ons niets dan goed gaat brengen.

 

from the Golden Future
Home