Geschiedenis van 1997-2003
Geschiedenis van 1986-1996Geschiedenis van 2008-2011

Geschiedenis van 2012- ..........

 

2004
Qua show ging het fantastisch. Tika vele 1ste plaatsingen met als HOOGTE PUNT het BOB in Hoogstrate. Onze Sneaky heeft het ook fantastisch gedaan. ook zij heeft vele plaatsingen. Met als HOOGTE PUNT dat ze in sept LUX. JEUGD KAMPIOEN is geworden. Ook alle andere Golden Future Goldens werden geplaats in Binnen en Buitenland.

Qua gehoorzaamheid behaalde Laguna haar GG-2. Vele andere Goldens behaalde GBO en VGBO.

Dit jaar hebben we 3 nesten gehad. Amber, Aqua en Clio. En hebben we 4 pups behouden. Dior, Gucci, Noa en Gimli. We hebben twee reutjes gehouden en hopen dat de knullen nu wel goed zijn.

Ook verdrietig nieuws, SQUEEZE, onze eerste gefokte Golden Retriever, is geheel onverwachts op 10 jarige leeftijd overleden. We missen haar nog steeds.

De conclusie van dit jaar was, dat we een super jaar hebben gehad met een klein smetje.

2005
We hadden 4 Goldens in 2004 behouden, zij waren nu op de leeftijd dat we volop met hun konden showen. Tevens hadden we natuurlijk Tika en Scenic ook nog dus er is in 2005 heeeeeeel veeeeeeel geshowd.
De resultaten waren Fantastisch. Hoogte punten waren. Scenic behaalde in LEEUWARDEN haar en onze eerste CAC/CAC-IB. In de Will To Please in België behaalde Gimli een BIS. Tevens werd de fokgroep ook door ons gewonnen. Wij gingen met vele bekers en flessen champagne naar huis. Ook waren er nog vele plaatsingen behaald door onze meiden en jongens in binnen en buitenland.

In maart is April overleden, een van onze stamhouders van onze kennel. Gelukkig is ze 13 jaar geworden, maar ook die leeftijd is te kort. We missen haar nog steeds.

We hebben 3 nestjes gehad. Layla, cruella en Pepper. Twee pups hebben we behouden. Een dochter van Cruella, haar naam is NABOO. En een dochter van Pepper, haar naam is UDORA.
Een wens ging in vervulling, onze Baileys is gedekt door Must. Deze combinatie is op papier super, wie weet wat er uit komt…….

Conclusie: een super show jaar, met een groot verlies van onze April.

2006
Het was een jaar, wat niet veel goeds voor ons in petto had. 2 Januari wordt het nest van BAILEYS geboren, veel te vroeg en met veel complicatie’s en problemen geboren, uiteindelijk houden we 2 pups over (Diesel en Enzo). Dan heeft onze Cruella op 7 jarige leeftijd cataract. In mei overlijdt GUCCI (2 jaar) plots klap, hij valt dood neer. Drie weken laten moeten wij noodgedwongen onze BEL AIR (14 jaar) in laten slapen. En nog geen week later moeten we ook ENZO (6 maanden) in laten slapen. Dan krijgt AQUA een nest, 5 pups, waarvan 1 pup meerdere operatie’s moet ondergaan vanwege dat moeder de navelstreng te ver heeft af gebeten. Na veel tijd, liefde en geld komt deze pup er weer helemaal boven op.

Maar dit jaar is een TOP jaar met showen, hier volgen de hoogtepunten:
GIMLI behaald in België – Mouscroun een CAC en BOB. Op een KNJV jacht wedstrijd behaald hij zijn C diploma en in Zwolle krijgt hij het Res. CAC-IB. Twingo behaald op de GRCN kampioensclubmatch een 4U in de Openklas en in Luxemburg wordt ze 1U en behaald het CACL. Maar op de Winner A’dam behaalt ze het Res. CAC dat in dit geval 2 punten waard is. Ook Moeder/Oma LAGUNA laat van zich spreken. Op WTP –België behaalt ze 2U in Veteranenklas, en met kleinzoon Gimli en Kleindochter Noa worden ze voor de 2de x beste Groep. Bij de GRCN Veteranendag behaalt ze de 1ste plaatje en kennel genootje MAKEPEACE behaald de 2de plaats. In Polen, grijpt ze net naast de titel en wordt 2de. Maar in Wijchen is het toch raak, daar behaald ze een 1U en het Veteranen CAC.

Een mooie afsluiting van een wisselend jaar !!!!!!!!!

2007
Een jaar waarin hoogte en diepte punten elkaar afwisselden.
In januari viert Makepaece haar 12de verjaardag, waarschijnlijk haar laatste dus vieren we dit groots (!!!)
In februari krijgt Scenic een mooi nest met 5 puppie’s, waarvan wij er een houden (Phantom). Onze Make Peace wordt ernstig ziek. Ze blijkt hart probleem te hebben en krijgt heel veel medicijnen, maar is eigenlijk op gegeven. (ons gevoel was dus toch goed geweest)
In maart behalen Tika , Aqua en Gimli hun C-diploma van de JPC. Melanie en Wieske gaan op en neer naar de Crufts. In april behaald Laguna haar tweede Veteranen CAC in Goes en onze Tika word eindelijk loops.
In mei gaat een wens in vervulling. Wij (Henny en Wieske) gaan met Tika naar Engeland, om met een zwangere Tika terug te komen. Op de GRCN kampioensclubmatch behaalt Ditalion een 2de plaats bij de juniorhandeling, en onze Dali gaat mank lopen, wat uiteindelijk uitloopt op een operatie.
In juni behalen Aqua en Gimli weer een C-diploma op een jacht wedstrijd.
In juli wordt het beeldschone nest van Tika geboren. Er worden 5 reutjes en 1 teefje geboren. Toch behouden wij een reu en een teef.
In augustus wordt LAGUNA in Berghem VETERANEN KAMPIOEN. Tevens onze nieuwe aanwinst Phantom BOB baby. Wij worden verblijd met een heel klein meisje, een CHIHUAHUA LANGHAAR. Haar naam is Tango en ze is van mijn zoon. (loopt al jaren hierom te zeuren !!!) In Rotterdam doen ze het nog een keertje dunnetjes over. Laguna word weer Beste Veteraan (haar 4de punt), en in de eindkeuring word ze 9de. Een mooi afscheid. Phantom word weer BOB pup. Ook word onze Baileys weer gedekt. Jive wordt ziek, kan slecht opstaan, hoge koorts en ze weten niet wat het is…………
In september gaan de pups van Tika naar de nieuwe eigenaren, en blijken mijt te hebben. Wassen, spuiten, wassen, medicijnen en daarna zijn ze gelukkig hier weer vrij van. Waarschijnlijk heeft Jive een hart infectie, veel medicijnen, hopen dat het goed gaat….
In oktober worden de pups van Baileys geboren, allemaal dood, worden gecontroleerd en blijken helemaal oké te zijn, alleen gaat er wat mis bij de bevalling. In overleg met Utrecht wordt besloten om de volgende keer een keizersnede te doen. De volgende dag, moeten we besluiten om JIVE onverwachts in te laten slapen. En een kleine week later worden er 10 pups geboren bij Noa. Op 3 weken oud, overlijdt er een pup.
In november gaan we naar Bleiswijk met Phantom, en weer word ze BOB pup. Tevens in de eindkeuring een 5de plaats. In 'sHertogenbosch wordt onze Phantom BOB pup en uiteindelijk BESTE PUP VAN DE SHOW. Met de pups van Noa gaat het niet zo goed, op vier weken wordt er weer een pup ziek, gelukkig weten we die te reden maar alle pups moeten aan de antibiotica.
In december gaan de pups van Noa weg en willen niet eten. Ziek van de wormen, ondanks veelvuldig ontwormen. Na 2 weken zijn alle pups en baasjes weer gezond en gelukkig. Ook wij houden een meisje, "HOPE". Samen met Karen Nijholt, Phantom behaald op het examen van de GBO samen met Karen Nijholt een 1ste plaats en mag volgend jaar de afdeling Almere vertegenwoordigen op de Landelijke wedstrijd. Onze Make Peace is er nog steeds, een WONDER en MIRAKEL.

from the Golden Future
Home