Geschiedenis van 1997-2003
Geschiedenis van 1986-1996

Geschiedenis van 2004-2007

 

2008
Als ik het jaar overzie, is het een vervelend jaar voor ons geweest.
In februari overlijdt Makepeace op 13 jarige leeftijd, door haar hart problemen had ze al een jaar respijt gehad, maar ja dan overlijdt ze aan de gevolgen van diaree!!
In juli Naboo 3 jaar oud wordt overreden in Curacua en verbrijzeld haar bekken, waardoor ze moest worden ingeslapen. En in oktober blijkt Sammy haar lever aangetast te zijn en heeft ze tevens een tumor in haar hoofd, waardoor wordt besloten om haar ook te laten inslapen. Dus veel verdriet in 2008.
Op show gebied viel gelukkig meer te juichen. Het jaar van onze knul Paco en zus Fenwood.
Paco behaalde vele plaatsingen met als hoogte punt zijn Luxemburgs Jeugd kampioenschap. Ook zijn zus deed het goed, vele plaatsingen. Ook samen de koppel lopen en in Arnhem 1ste worden. Toppie…….
Op puppy gebied was het ook niet Halleluja. Onze Clio kreeg eindelijk weer eens een nest na een aantal keren leeg gebleven te zijn geweest. Vier mooie pups zagen het daglicht, waarvan wij Janes hebben gehouden. Ook Aqua kreeg een nest. Acht mooie bruine pups, waarvan wij Lilly hebben behouden.
Onze Janes liet nog wel van zich horen. Ze is vierkeer geshowd in de puppy klas en heeft deze ook 4x gewonnen met als klap op de vuurpijl de Winner in Amsterdam
Tika en Scenic zijn loops geworden en met kerst zat ik met Tika in Engeland en Arie met Scenic in Frankrijk. Laten we hopen dat onze wens/droom met deze combinatie’s uit gaan komen in 2009.

 

 

 Geschiedenis van 2012- ..........

 

2011
Januari
Nadat het verdriet een beetje is opgedroogd, moeten we verder. Onze Tika is zwanger.
Cruella loopt een beetje moeilijk, blijk met foto’s dat ze sponduloze heeft. Met pijnstilling kan ze een eind komen. Ik denk dat ze eind 2011 niet zal halen. Ze kan heel moeilijk opstaan en lopen, maar met de pijnstillers komen we een hopelijk een heel eind !
Februari
Tika zal begin februari bevallen van 5 pups. Twee mooie jongetjes en 3 mooie meiden. De  bedoeling is dat er ook wat bij ons gaat blijven. Na 5 weken verliezen we een jongetje. Dus een meisje blijft bij ons. We noemen haar LOLA. Na het liedje….whatever lola wants, lola gets……. Ook overlijd ELJA een hele goede vriendin van ons. Zij is mede-eigenaar van Janis (Renault één from the Golden Future) Janis word opgevangen door een andere vriendin, na de wens van Elja.
Maart
Onze Clio, ziet er mooi uit, alleen is ze iets te dik. We gaan haar zo snel mogelijk afslanken dat ik haar weer kan showen. Tevens proberen we Tika zo snel mogelijk weer in conditie te krijgen want in augustus word ze 8 jaar, en ik heb grootse plannen met haar.
Summer is loops, zij wordt gedekt, helaas blijkt na 4 weken dat ze zwanger is van 1 puppie….. April
Scenic is loops en word door onze eigen reu gedekt, Gimli.
Mei
Eindelijk kunnen we Clio weer showen, ze ziet er super uit. Na Oss gaan we. Ze behaalt haar 1ste punt voor het Veteranen Kampioenschap. Ook Gleek wordt voor de eerste keer geshowd, ze behaald een verdienstelijke 4VB. Summer bevalt op vrijdag 13 mei van 1 mooi, lief en gezond meisje Beau. Terwijl er een pup wordt geboren overlijd Amber. Ze is 15 jaar geworden, een mooie leeftijd……maar altijd te vroeg.
Juni
We konden niet naar de GRCN kamp. Clubmatch want onze scénic moest pups krijgen. Ze krijgt 2 levende, 2 doodde en met de keizersnede nog 2 levende pups. Allemaal meisjes. We behouden Fidji, een mooi blond meisje.
Toch nog even trainen met het jonge grut op een clubmatch. Dit keer gingen we naar Helmond, in de stromende regen. Lola babyklas, Gleek pupklas en Clio veteranenklas. Iedereen werd 1ste en Clio  werd uiteindelijk BOB en 2de veteraan van de Show. Ondanks de regen een superdag.  Tevens was Janis loops en is ze gedekt, we zullen zien……….
Juli
Arie en Wieske zijn 25 jaar getrouwd, vieren dit met vrienden en de Goldens.
Naar de show in Echt, Clio behaalde haar 2de punt voor haar Veteranen Kampioenschap. Ook Gleek deed het zeer goed, ze behaalde een 2de plaats met VB (er waren 7 pups). Janis word geëchood en blijk niet zwanger te zijn. Jammer……
Onder tussen behaald Paris haar VGBO samen met Marja (een vriendin van ons)
Doordat we geen pups hebben kunnen we rustig genieten van de vakantie periode.
Op de laatste dag van de maand gaan we met Lola en Clio naar de GRCN zomershow.
Lola haalt een zeer verdienstelijke 4de plaats en Clio behaalt een 3de plaats.
Augustus
Naar de gezellige Belgische WTP show. We hadden de familie van Tika meegenomen: Tika, Fenwood, Magic, Lola en onze reu Domaine. Dit werd een zeer succesvolle dag voor ons.
Als je 1ste werd kreeg je ook een fles champagne. Wij hebben er vele gewonnen. Tika begon in de veteranenklas, ze werd 1ste. Daarna mocht Lola, ook zij werd 1ste. Toen was Fenwood aan de  beurt, ook zij werd 1ste. Als laatste mocht Magic, zij werd 2de. Daarna mocht Domaine ook nog  en hij behaalde een schitterende 3de plaats. Tika en haar familie deden ook nog mee met de groep. Natuurlijk (!) wonnen we deze ook.
Aan het eind van de maand de show in Rotterdam, als Clio 1U zou halen, zou ze veteranen kampioen zijn. En dit lukte ook. Tevens werd ze 7de veteraan van de Show.  3x geshowd op een internationale show en direct veteranen kampioen zijn….Super.
September
We gaan voor de eerste keer 4 dagen achter elkaar showen. Donderdag de CAC-show, Vrijdag de Europese –show en zaterdag de GRCN-kamp. Clubmatch. Zondag nogmaals met onze Chihuahua naar de Europese-Show. Ons doel was Tika (titel behalen) en verder zouden we wel zien. Donderdag Tika werd 1ste en beste Golden Veteraan. Onze Magic stelde teleur, wilde niet lopen en dat werd afgestraft met een ZG. Op deze shows worden geen keurverslagen geschreven, je heb dus wel geteld 1 minuut de tijd om indruk te maken. Dus alles of niets. Vrijdag behaalde Tika de Titel, ze werd 1ste en Beste Golden veteraan. Ook nu behaalde Magic weer een ZG, ze deed het super, maar blijkbaar vond de keurmeester haar niets. Op de GRCN kamp. Clubmatch hadden we Clio, Magic en Domaine bij ons. Het werd een teleurstellende dag. Clio behaalde een U maar werd niet geplaatst (ze was de oudste), Magic kreeg voor de 3de keer in 1 week een ZG en Domaine behaalde een 4 ZG.
Wel erg leuk een aantal dagen achter elkaar showen, het was lekker dichtbij (Leeuwarden), dus op en neer rijden en in ons eigenbed slapen.
Eind van de maand naar Maastricht, Tika kon Nederlands Veteranen Kampioen worden. En…..dit lukte, ze werd weer 1ste en Beste Golden Veteraan.
Oktober
Onze Aqua wordt geopereerd aan een gezwel op haar schouder, alles gaat goed.
Verder erg rustig. Alles gaat goed met de honden. Onze nieuwe pup is geboren: Doutzen.
Onze Lucky is vader geworden in Finland van 7 mooie pups.
November
Alles gaat zijn gangetje, we verheugen ons op de Winner Amsterdam. Zondag de Goldens en wij hebben Tika weer mee genomen, De Winner Titel ontbreekt nog. In de Veteranen klassen zijn 4 teven en ….het lukt ook! Ze wordt  1ste en is daarmee Veteranen Winster 2011.
Tika onze super teef, in 4 maanden 3 titel.
December
Alles gaat goed, we wachten op een teef die loops gaat worden, waardoor we weer puppy’s krijgen. Helaas nog niets loops. Wel gaat het super goed met onze oudste Golden Cruella. Ik had nooit verwacht dat ze eind 2011 zou behalen….maar kijk…….ze is er nog steeds.

2009
Dit jaar is een goed jaar voor ons geweest. Onze oude dame Laguna leeft nog steeds, ze is nu al 13 ½ jaar. Daar zijn we erg tevreden mee. In januari nog wel een baarmoederontsteking gehad, maar daar is ze goed door heen gekomen. Verder zijn we bijna allemaal 2009 gezond door gekomen.
Ook onze reisjes naar Engeland en Frankrijk hebben wat opgeleverd. Tika had 11 beauty’s en Scenic had 7 beauty’s. Ook hadden we nog een geluk bij een ongeluk. Onze Paco was hevig verliefd op Clio (dit was wederzijds) en in een onbewaakt moment ………., en daar werd 1 pup uitgeboren. In totaal hebben we 5 pups gehouden, Domaine, Magic, Lucky, Summer en Tymo. Beloftes voor de toekomst…….. Tevens zitten ook 2 pups in Finland, daar gaan zij de showring onveilig maken. Ook heeft Aqua en Twingo van zich laten horen, want Obsession from the Golden Future en Onske Tally from the Golden Future (eigenaar Melanie) zijn beide Nederlands Veteranen Kampioen geworden. Toen de pups oud genoeg waren, zijn we ze gaan showen. Tymo is Beste Golden Pup in Rotterdam geworden, Roosje (eigenaar Jorg) is Beste Golden Pup in Maastricht geworden, Domaine is beste Pup in Flevoland geworden, Magic is beste Pup in Zwolle geworden en Summer is Beste Pup in Bleiswijk geworden. Een fantastisch resultaat, dit belooft wat voor 2010.
Natuurlijk hebben Paco en Fenwood ook nog een duit in het zakje gedaan. Paco behaalde een 1U in Leeuwarden en 2U RCLC in Luxemburg. Fenwood werd 2U in Goes en samen behaalde ze een 4de plaats op de GRCN-koppel. Helaas werd het niet het jaar van Janes, wat we wel verwacht hadden. In 2010 wordt ze weer geshowd en gaat ze mama worden. Wie weet……. Een smetje op het goede jaar. Noa en Layla zijn in augustus gedekt en we zijn door Noa verblijd zijn met 3 kanjers van pups en onze Layla is helaas leeg gebleven en uiteindelijk heeft ze ook een baarmoederontsteking over gehouden waardoor ze ook nog eens gesteriliseerd moest worden. Gelukkig gaat het heel goed met Layla, maar ze kan geen mama meer worden…..

2010
Een jaar waarin hoogte en diepte punten elkaar afwisselden.
In januari viert Makepaece haar 12de verjaardag, waarschijnlijk haar laatste dus vieren we dit groots (!!!)
In februari krijgt Scenic een mooi nest met 5 puppie’s, waarvan wij er een houden (Phantom). Onze Make Peace wordt ernstig ziek. Ze blijkt hart probleem te hebben en krijgt heel veel medicijnen, maar is eigenlijk op gegeven. (ons gevoel was dus toch goed geweest)
In maart behalen Tika , Aqua en Gimli hun C-diploma van de JPC.
Melanie en Wieske gaan op en neer naar de Crufts. In april behaald Laguna haar tweede Veteranen CAC in Goes en onze Tika word eindelijk loops.
In mei gaat een wens in vervulling. Wij (Henny en Wieske) gaan met Tika naar Engeland, om met een zwangere Tika terug te komen. Op de GRCN kampioensclubmatch behaalt Ditalion een 2de plaats bij de juniorhandeling, en onze Dali gaat mank lopen, wat uiteindelijk uitloopt op een operatie.
In juni behalen Aqua en Gimli weer een C-diploma op een jacht wedstrijd.
In juli wordt het beeldschone nest van Tika geboren. Er worden 5 reutjes en 1 teefje geboren. Toch behouden wij een reu en een teef.
In augustus wordt LAGUNA in Berghem VETERANEN KAMPIOEN. Tevens onze nieuwe aanwinst Phantom BOB baby. Wij worden verblijd met een heel klein meisje, een CHIHUAHUA LANGHAAR. Haar naam is Tango en ze is van mijn zoon. (loopt al jaren hierom te zeuren !!!) In Rotterdam doen ze het nog een keertje dunnetjes over. Laguna word weer Beste Veteraan (haar 4de punt), en in de eindkeuring word ze 9de. Een mooi afscheid. Phantom word weer BOB pup. Ook word onze Baileys weer gedekt. Jive wordt ziek, kan slecht opstaan, hoge koorts en ze weten niet wat het is…………
In september gaan de pups van Tika naar de nieuwe eigenaren, en blijken mijt te hebben. Wassen, spuiten, wassen, medicijnen en daarna zijn ze gelukkig hier weer vrij van. Waarschijnlijk heeft Jive een hart infectie, veel medicijnen, hopen dat het goed gaat….
In oktober worden de pups van Baileys geboren, allemaal dood, worden gecontroleerd en blijken helemaal oké te zijn, alleen gaat er wat mis bij de bevalling. In overleg met Utrecht wordt besloten om de volgende keer een keizersnede te doen. De volgende dag, moeten we besluiten om JIVE onverwachts in te laten slapen. En een kleine week later worden er 10 pups geboren bij Noa. Op 3 weken oud, overlijdt er een pup.
In november gaan we naar Bleiswijk met Phantom, en weer word ze BOB pup. Tevens in de eindkeuring een 5de plaats. In 'sHertogenbosch wordt onze Phantom BOB pup en uiteindelijk BESTE PUP VAN DE SHOW. Met de pups van Noa gaat het niet zo goed, op vier weken wordt er weer een pup ziek, gelukkig weten we die te reden maar alle pups moeten aan de antibiotica.
In december gaan de pups van Noa weg en willen niet eten. Ziek van de wormen, ondanks veelvuldig ontwormen. Na 2 weken zijn alle pups en baasjes weer gezond en gelukkig. Ook wij houden een meisje, "HOPE". Samen met Karen Nijholt, Phantom behaald op het examen van de GBO samen met Karen Nijholt een 1ste plaats en mag volgend jaar de afdeling Almere vertegenwoordigen op de Landelijke wedstrijd. Onze Make Peace is er nog steeds, een WONDER en MIRAKEL.

from the Golden Future
Home